lauantai 27. helmikuuta 2016

Myssyjä unohtuneista langoista

Minun oli tarkoitus osallistua ystävänpäivän sytomyssykampanjaan TYKS:in syöpäosastoja varten. Ankara flunssa ja mumman kuolema kuitenkin aiheuttivat sen, että myssyjä tuli tehtyä vain muutama, ja nekin jäi toimittamatta lankakauppaan ennen ystävänpäivää. Vien ne tässä jonakin päivänä, kun muistan ottaa ne kaupungille mennessä mukaan.

Tässä ensimmäisessä on jälleen tuota crocodile stitch mallikertaa. Väri on erittäin tumma sininen, joka kuvassa näytti lähes mustalta. Siksi ylivalotin sitä kuvankäsittelyllä,jotta kuvio näkyy. Vähän kuin käpy, eikö vain? Tämä malli vie kyllä tosi paljon lankaa, joten myssy on aika raskas.

Samasta tummansinisestä peruspipo pylväillä, ruskeilla raidoilla.

 Tummansinistä jäi vielä vähän, joten tämä tricolor-malli oli seuraavana.

Tätä turbaani-myssyä oli pakko kokeilla. Ihan hauska malli. Toivottavasti tämä jollekin kelpaa.

Nämä langat löytyivät kaappien perukoilta, osa ilman vyötteitä. Langat näyttävät suunnilleen samalta, joten uskoisin näiden olevan samaa lajia. Löytyneiden vyötteiden perusteella:

Lanka: The Cotton Garden Bella (100% puuvilla)
Koukku: KnitPro SoftGrip 5,0
Mallit: Crocodile Stitch Cloche (Bonita Patterns), Flash Hat (Interweave Crochet), Tri-Color Cloche (Caron), ja Crochet Turban (nettisivulta "Crochet for cancer")

Täytyy penkoa lankavarastoja lisää, kun myssybuumi taas iskee.

torstai 25. helmikuuta 2016

Muistohuivi ja ranteenlämmittimet

Hieman yli kaksi vuotta sitten tein surutyönä huivin, kun isoisäni kuoli. Tuo Pappan muistoksi tehty huivi löytyy blogistani täältä.  Nyt oli sitten Mumman vuoro siirtyä ajasta ikuisuuteen. Tätä tiedettiin odottaa, sillä hän oli jo iäkäs ja monien sairauksien vaivaama. Tammikuun lopulla tuli sitten viesti, että Mumma on päässyt pois kivuista ja tuskasta, taivaan kotiin.   Halusin tehdä jälleen muistohuivin. Mumma oli minulle niin kovin tärkeä ihminen koko elämäni ajan. Minä olin hänen ensimmäinen lapsenlapsensa.  Hän oli aina iloinen ja valoisa ihminen, minkä halusin näkyvän myös huivissa.

 Päädyin tähän upeaan, ruutuvirkattuun ruusuhuiviin. Tässä huivi lepää saunan lauteilla kuivumassa. Pidän kovasti tuosta huivin kauniista mallista. Sen ansiosta huivi lepää harteilla, eikä sitä välttämättä tarvitse lainkaan kiinnittää. Minulla tosin oli hautajaisissa rintakoru pitämässä huivia paikoillaan.

Alla olevissa kuvissa kuvausmallina esikoistyttäreni. Huivin kuvio tulee ihanasti esiin mustaa vaatetta vasten. 

Keskellä takana on iso ruusu jossa on myös varsi ja lehdet. Lisäksi sivuilla on ruusuja ja lehtiä hartioiden molemmin puolin.
 Huivissa on myös paikoitellen popcorn-silmukka tuomassa elävyyttä pintaan.
 Materiaali on pehmeää ja kevyttä bambua.
 Kuvioiden ympärillä on tuollaisia isompia ruutuja, jolloin kuvio tulee enemmän esiin.

Malli: Margo Shawlette (lehdestä "Interweave Crochet/Summer2015)
Lanka: Alize Bamboo Fine (100% bambua)
Koukku: KnitPro SoftGrip  2,0


 Hautajaiset olivat Mumman kotipaikkakunnalla Kainuussa, joten otin pitkälle matkalle mukaan matkakässyjä. Tässä näkyvät ranteenlämmittimet tein menomatkalla.
 Hihan päälle tuleva osa on pelkkiä pylvässilmukoita. Ranteessa taas on crocodile stitch- nimellä kulkevaa kuviota. En ole varma, millä nimellä sitä suomeksi kutsutaan. Tuollaista suomumaista kuviota kuitenkin.

Malli: Crocodile Stitch Wristwarmers - Bonita Patterns
Lanka: Bremont Victoria (80% alpakkaa, 20% silkkiä)
Koukku: KnitPro SoftGrip 3,0

Nämä ovat tosi ohuet, mutta lämpimät. Ei haittaa, vaikka takin hihansuu olisi avonainen, lämpö pysyy.


tiistai 23. helmikuuta 2016

Huivi ja patakalloja

Kyllä täällä hengissä ollaan, vaikka blogissa onkin hiljaista. Puikot ja koukutkin viuhuu edelleen, mutta en ole saanut kuvatuksi tekeleitäni. Jotain talvikankeutta varmaankin...

Mutta tässä nyt ainakin muutama:

Tämä on tällainen neulottu lenkkihuivi, jonka voi kietaista kaulalle kaksinkerroin,


tai nostaa pään päälle hupuksi.


Tässä langassa oli monta väriä, ja vielä bonuksena tuollainen glitter-pätkä välillä, joten yhdestä kerästä syntyi monipuolinen ja -värinen asuste.

Näin pitkä se on oikeasti.
Lanka: Midara Glossy (65% akryylia, 15% villaa, 20% metallia)
Puikot: nro 10  puupyöröt
Mallia ei ole. Lankakauppias oli tehnyt tällaisen, ja häneltä kysyin silmukkamäärän. 48 silmukkaa, ja ainaoikealla koko kerä. Sitten vain sauma kiinni ja huivi on valmis.
Lanka on ostettu  Solveig Shopista



Alla olevan kaltaisen patalapun olen tehnyt aiemminkin, vuonna 2012. Sen kuva löytyy blogistani täältä.   Annoin sen tuolloin veljelleni, joka tykkää pääkalloista.  Jossain vaiheessa veljeni, ja hänen avovaimonsa pyysivät patalapulle paria, samanlaista siis, mutta väreiksi toivoivat mustaa ja oranssia. Nyt sain lopulta sellaisen tehtyä heille jouluksi.

Ideana on siis, että lapussa on kääntöpuolella värit käänteisenä. Kaksi kallo-lappua siis tehdään, ja ne virkataan reunasta yhteen, samalla tehdään kulmaan ripustuslenkki.  


Lanka: Novita 7-veljestä
Koukku: 5,0
Malli: Patakallot, kirjasta Stitch 'n Bitch - virkkaajan käsikirja

Yksi syy, miksi en tehnyt tätä aiemmin, oli se, että Novitan seiskaveikassa ei ole ollut värinä oranssia vähään aikaan. Mutta nyt sitä saa, joten kallot tehtiin.


Kuvaan pian lisää tehtyjä töitä. Yritän kovasti reipastua ja saada kuvat myös tänne blogiin.